På bussen

Jepp... Då sitter man på bussen påväg mot ena tentan.
Idag: tenta i vetenskaplig teori & metod
 
vi får se hur detta går :s 
de kan gå bra...men det kan oxå gå åt helvete!
 
till denna tentan har jag inte läst en enda bok... Utan utgått från gamla tentor, Google och anteckningar från föreläsningarna....och jag hoppas verkligen att jag klarar mig på det!!!
 
jag får göra som jag brukar: hoppas på turen!!!
 
de senaste dagarna har jag sovit jätte dåligt...
igår när jag hade sovmorgon vaknade jag av att ordet "konfidensintervall" snurrade och snurrade i huvudet. Konfidensintervall, konfidensintervall, konfidensintervall, konfidensintervall, konfidensintervall ...å så vidare. Strax innan kl 6 på morgonen!  
När min pojkvän skulle komma och ge mig en puss innan han åkte till jobbet va se första ordet jag sa: KONFIDENSINTERVALL!
 
jag blev tillslut tvungen att googla det, inte för att jag blev så mkt klockare av det... Men men, snurrandes lugnade sig iaf 
 
idag vaknade jag av mig själv 04.20... Så de va bara att gå upp och göra mig i ordning....åker till skolon ist och plågar mig med gamla tentor... :/
 
Lite tentastress lr? Jo tjena!
 
pms-monster är jag oxå.... Arg, irriterad, känslig, och bara allmänt pmsig! 
Å så ska man fira av en klasskamrat som åker till Indien för att skriva uppsatsen där...yes! Kul med ett PMS-MONSTER i sig!
nä jag är inte alls BITTER idag ;p 
jo men de ska väll bli trevligt... Men vill bara hem å dra täcket över huvudet... Lr lägga mig i ett bad och kolla på en riktigt dålig film! ( lägga mig i mitt badkar som inte har standardmått utan man får välja...antingen benen i vattnet lr överkroppen i vattnet med benen upp i luften, lr mot väggen så man inte drunknar - fast att drunkna finna de nog ingen risk till, om jag skulle lyckas med det har jag verkligen maximal OTUR!!!!) 
 
 
Annars är det bra med mig! :p 
 
 
SNART snart är det slut!- GÖTT!!! (Med skolan asså)
 
häromdagen fick jag hem ett brev... Angående en utredning om mina läs- & skrivsvårigheter. 
Ansökte om att få det utrett innan jag började plugga... för att jag skulle kunna få de stöd, under skoltiden, som jag kanske hade behövt...
men utredningen kommer ske nångång under våren! 
jag e juh förfan snart klar!!!! 
i brevet står det att jag stått på väntelista sen 10-10-29! Och de ber än besvara lite frågor som man ska skicka in oxå .... Där den sista frågan lyder: "varför söker du just nu för dina svårigheter"
irronin flödar!!!! De borde stå: "varför sökte du för ca TRE ÅR SEDAN för dina svårigheter"
 
dagens sjukvård! 
 
jaja nu e jag nästan framme och jag har skrivit av mig lite...känns lite bättre nu...inte lika mkt PMS-monster nu! 
 
 
kramar på er och ha en bra dag :)
 

plugg och ångest

I helgen har jag haft en välbehövlig pluggfrihet, vilket har varit jätte skönt.
Det sista här nu har jag varit så sjuk stressad inför skolan... 
Den senaste tiden har jag varit nere pga stressen, haft många tankar som snurrat i mitt huvud och mina prestationskrav kom tillbaka.....
Många av mina tankar har varit nedvärderande mot mig själv, att jag aldrig kommer klara skolan, att jag kommer snubbla över mållinjen, att jag inte duger som jag är. Jag har heller inte kunnat ta åt mig den beröm jag har fått från människor i min närhet. 
Jag har fått ångest när jag inte pluggar samtidigt som jag har fått ångest för att jag pluggar för mycket... skumt va?
Jag har suttit hela tiden och pluggat, morgon som kväll... innan har jag inte pluggat något efter kl 17... men den senaste tiden har jag pluggat fram till jag gått å lagt mig, och gått upp tidigare, än vad jag brukar, för att komma igång med pluggandet.

I Torsdags åkte jag och en vänninna till en annan vännina... jag tog med mig mitt plugg för att de kanske fanns någon tid över... men min vänninna tvinga mig att lämna plugget i bilen, så att jag bara skulle få njuta av mina vänner. (Tack!!!) Det behövde jag kan jag säga.
Väl hemma sen började plugga istället... 
 
I Fredags gick jag upp tidigare (på min lediga dag) för att plugga, men runt 12-tiden började jag spy och jag fick feber... Jag tror att de berodde på att min kropp sa ifrån... så resterande av dagen blev pluggfri.

Lördagen gick jag till bibblan å pluggade i 3 timmar, sen resterande av dagen var fri
och i Söndags var det en hel pluggfri dag
 
Och Idag känner jag mig som mig själv igen! :D
Jag är glad, positiv, inga negativa tankar och utan ångest!!! :D

På fredag har jag en tenta i en väldigt tråkig kurs och på måndag har jag sluttentan som är tenta på hela utbildningen.
Sluttentan har gjort mig så stressad - tänk om jag inte klarar den! :S

Men jag har kommit fram till att det inte är något idé att plugga till den, för klarar jag den inte då har jag uppenbarligen inte lärt mig det som jag ska ha lärt mig under utbildningen och i så fall får jag plugga, på det jag har brister inom, till omtentan... och detta har lugnat mig så otroligt.
 
Om jag klarar dessa tentor jag har framför mig har jag bara slutpraktiken och c-uppsatsen kvar.... och om jag klarar det så är jag färdig sjuksköterska :D :D :D
då blir de dags att ansöka om legitimation hos socialstyrelse och förberedda sig för avslutningsdagen! :D gissa om jag ser fram emot det =)
 
Jag har fått jobb (sommarvikariat) på en akutmottagning, i närheten där jag bor, som akutsjuksköterska och jag tror att jag är redo för detta.
 
Nä nu ska jag göra mig i ordning för att åka hem till en kompis å tentaplugga.... (utan ångest) 
 
tack å hej leverpastej
kram
 
 

Hej

Jag ska nog klarlägga varför jag skrev förra inlägget, jag funderar stark på att ta bort det, då jag hade ett "weak moment".
När jag skrev inlägget var jag ledsen och hade en massa frågor som snurrade i mitt huvud... och det är frågor som aldrig kan få några svar på och vissa frågor är bara kännslor som jag kände då. Jag kände att jag var tvungen att få ur mig dem för att kunna somna....
 
Det är ytterst sällan som jag blir så ledsen som jag var den kvällen, och jag vet inte vart ledsamheten kom ifrån.
Kanske för att jag känner att det är sjukt mycket i skolan, kanske för att jag saknade mamma å kom på att det är evigheter sedan jag träffade henne eller så va det kanske för att jag inte har gråtit något på över ett år och det behövde få komma ut, eller en kombination av allt
 
Jag tror oxå att jag kanske är mer i kontakt med mina känslor då jag har varit utan mina antidepressiva i flera månader, och jag tror oxå att det kan vara därför jag är extra känslig (även om jag inte låter det komma ut).
 
I skolan är det  så mycket att göra nu, allt ska göras samtidigt. Vi har världens tråkigaste kurs just nu, om vetenskapens teori och metoder, som vi har tenta på den 22 feb. Några dagar senare ska vi ha våran sluttenta på allt vi har gjort under alla åren... den är den 25 feb. Samtidigt som man ska påbörja sitt examensarbete. 
Allt på en gång känns väldigt stressande för mig, och jag har krypit in i plugget totalt.
Jag sitter framför tv på kvällarna och tränar läkemedelsräkning eller letar vetenskapliga artiklar till examensarbetet, och jag känner att jag inte kan ta mig en paus, för då kanske jag inte klarar mig... och jag vill INTE snubbla på mållinjen!
Detta gör att jag känner mig ganska så isolerad... och känner att jag inte har tid att göra saker som jag tycker är kul.... detta gör nog oxå att jag ibland kan känna mig nere.
Jag vet att jag borde tillåta mig göra roliga saker, för annars finns risken att jag blir sjuk igen... och jag ska försöka finna en balans i min skolstress och det övriga livet.
Jag ska oxå försöka börja "träna". Och med "träna" menar jag mer vardagsmotion, för att jag ska bli gladare och orka mer. 
Jag kanske till och med kommer köpa mig ett gymkort, men det har jag inte bestämt än.
Detta ska jag göra, för jag vet vad som händer med kroppen och hjärnan när man stressar, och framförallt den negativa stresse, en stress man känner konstant. Träning gör allt bättre, men jag måste oxå tillåta mig göra roliga saker.

Jag ber er att inte lägga så stor vikt i förra inlägget iaf, Då det absolut inte är något jag känner konstant och för att det bara var tillfälliga känslor som uppkom just den kvällen och för att orsaken till dem känslorna är med alla säkerhet pga stress och inget annat!
 
 
kram på er